logo
Delovni čas
Po dogovoru
Ljubljanska cesta 3, 1270 Litija
Živjo!

Sem Nika Boncelj

Magistrica profesorica logopedije in surdopedagogike.

personal portfolio

Moja zgodba

Poklic logopedinje mi je bil pred študijem precej nepoznan, vendar dovolj zanimiv, da me je prepričal. Z veseljem rečem, da je bila to najboljša odločitev v mojem življenju. Poklic logopedinje namreč opravljam s srcem in mi ne predstavlja samo zaposlitve temveč način življenja.

Hkrati mi logopedija, kot zelo široka veda nudi stalen izziv za nadgrajevanje znanja in uporabo novih metod pri delu.

Sem tudi redna članica Društva logopedov Slovenije in aktivna članica v sekciji logopedov, zaposlenih v vzgoji in izobraževanju.

Področja dela

PLP-5

Preventivni logopedski pregled 5-letnega otroka

PECS

Osnovno izobraževanje za uvajanje PECS metode

Zaposlena sem v Vrtcu Litija, kjer si od marca 2015 pridobivam delovne izkušnje in nova znanja. Pred tem sem si že med študijem nabirala izkušnje z delom v Vrtcu Zagorje ob Savi in Vrtcu Trbovlje. Moja zaposlitev zajema delo z otroki starimi od 2 do 7 let. Izkušnje imam tako na področju ambulantnih logopedskih obravnav, kot tudi opravljanja ur dodate strokovne pomoči in logopedskih obravnav v razvojnem oddelku.

Svetovanje staršem, sodelovanje z vzgojitelji in drugimi strokovnimi delavci v vrtcu in izven njega je moje vsakodnevno opravilo. Prav tako za starše in strokovne delavce vrtcev in šol pripravljam uporabna predavanja in delavnice na temo govora, jezika in komunikacije.

V zasebnem življenju najrajši svoj čas preživljam z družino. Imam 2 predšolska otroka, ki mi zapolnita dneve in poskrbita za odkrivanje novih metod dela in igre, ki jih z veseljem prenesem tudi v logopedsko prakso.

Verjamem, da lahko s svojimi sposobnostmi, angažiranostjo in ciljno usmerjenostjo pripomorem tudi k uspešnemu razvoju vašega otroka.